Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kik az angyalok!

2012.04.16
3.jpg 

Az angyalok életünk kísérői, az ember barátai, és elsősorban tanítói. Olyan szellemi lények, energiák, melyeket, ha tudatunk kreatív oldalát egy kicsit megtornáztatjuk, finom érzékelésünkön keresztül, a róluk alkotott képnek megfelelően kezdünk el látni. Vagyis a szárnyakat, színeiket, modorukat valójában, ha mondhatjuk így, odaképzeljük az angyaloknak. A képzelet e darabkáit a mesék, a történetek, aíkorábbi ismeretek szülik.

Nem jelenti ez azonban azt, hogy ezek a segítők – kiket más kultúrkörök pl. félisteneknek, kisisteneknek, vagy mágus uraknak, boszorkányúrnőknek tituláltak, s nevezetek meg – nem léteznek. A képzeletet már maga az energia váltja ki, amit érzékelünk.
Ha igazán pontosan szeretnénk fogalmazni az angyalok teremtés koordinátarendszere, segítők, üzemeltetők, működtetők, akik feladatköreiknek megfelelően lehetnek jóságosak vagy éppen ártalmasak örömünkre, azonban mindenképpen hosszútávon hasznos jelenlétük. Akár negatív eseményekkel is előrejutásunkat, helyes irányba terelésünket szolgálják, hiszen gyakran a karma, a sors, a már korábban felgyülemlett eredmények maradványait próbálják ledolgozni, feloldani bennünk.

Felhatalmazottak, szerepkörök
Az angyali segítők gyakran ugyanolyan lelkek, élőlények, mit mi vagyunk, azonban egy jóval magasabb fejlettségi szinten. Bár, ha nagyon küzdünk érte, és a tiszta jóság erejének hatása alá kerülünk, elérhetőek ezek az angyali szférák, gyakorlatilag teljesen felesleges arra koncentrálnunk, hogy angyali lénnyé váljunk. Ez ugyanis küldetés, feladat, szerep, átmeneti állapot, és nem a végcél.
Az angyalok létét mereven elutasítóktól szeretem megkérdezni, hogy akkor hogyan magyaráznak meg a különleges jelenéseket, jelenségeket, segítéseket, amikor az ember védelmet kap, túlél egy rizikós helyzetet és különösen azokat az állapotokat, amikor fizikailag, szemmel láthatólag a szoba „sarkában” egy energiatömeg áll. Vélhetőleg nem az angyaloknál is ritkább gömbvillámjelenséggel találkozunk ekkor napfényes égbolt alatt.

Az angyalok életünkben esszenciaként lehetnek jelen
Mit jelent ez? Azt, hogy az angyalok azonban feladatukat végző energiák, élőlények, bár nem a szó hagyományos értelmében. A legtöbb angyal elveszti emberszerűségét, ez a test, az emberi test ugyanis nagyon sok vággyal, kéjjel teli, és az angyali tevékenységek végzését igen nehéz lenne lefolytatni ennyire ön-örömszerző állapotban. Az angyalok ennél fogva nem bejönnek életünkbe, és a legtöbb esetben még csak nem is kommunikálnak maguktól. Kérhetünk tőlük jelentést szimbolikus kommunikációt, vagy leginkább csak csendes megerősítést, biztosítást jelenlétükről. Ugyanakkor folyton kérni, követelni a velük való kapcsolatot, megidézni őket gyakorlatilag e lények ugráltatása, sok esetben a tiszteletlenség határait súrolja. Hiszen saját magunk számára a transzcendens létezéséről egy bizonyítékként használjuk fel őket, akiknek más minőségeik lennének. Nem jelenti ez azt, hogy egy angyali energia nem képes egyszerre több helyütt jelen lenni, nagyon is képes, ugyanakkor értenünk kell, hogy nem erre való személyük.


Az esszenciák olyan kivonatok, minőségek, amelyek képviselnek valamit a világban. Ahogy minden asztrológiai elemek, bolygónak van egy féme, köve, ásványa, színe, úgy az angyaloknak is megvannak az esszenciáik. A védelmező és családi erejű felhatalmazottaknak általában pl. az édes, bensőséges és tiszta virágillatokat tulajdonítják.

De egy harcias helyzetben egy tüzes dinamikus energia érkezhet segítségünkre, melynek esszenciája már mondjuk egy csípős, fűszeres illat lesz. Egy rózsaszín kék vagy fehér angyal formájú féldrágakő a nyakunkban (még ha szentelt is) nagyon kellemes érzelmeket adhat, de egy utcai zsebtolvajjal szemben sokkal kevésbé hatékony, minta ez az angyalka forma mondjuk egy vörös korallból készül, ami a Mars ásványa!

Az angyali esszenciák tehát elvont minőségek. Lehetnek kövek, illatok, ízek, ruhák, vagy akár otthonunk színei. Lényeg, hogy e minőségek, amiket behozunk életünkbe. Így szükség esetén az adott minőségnek megfelelő angyali energia is jelen lesz életünkben. Hordhatunk persze angyalkás medált és fohászkodhatunk is, de sose feledjük, hogy az energiát a szimbolikus, analogizálható erején keresztül tudjuk bevonzani életünk be, s alázattal kell fordulnunk felé. Ha segítséget kaptunk, akkor pedig hálásan megköszönni illik azt!

 

 

                        

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.