Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Alapvető lelki munka a jó párkapcsolatért

Ki tudja mitől illünk össze a párunkkal?

Már több szájból hallottam, hogy az ellentétek vonzzák egymást.

 

Igen valóban, a fizikai síkon  és a fizika törvényében ez áll.

                                                  A  szerelem  nem elég, sokkal többről van szó.

 Mitől tart ki a szerelem? Hogyan éli túl a válságokat?

                                                   

                                              *****************************************************

Egyszerűen muszáj leválnunk a szüleinkről. El kell engedni a képzeletbeli  zsinórt, hogy önmagunk legyünk. Fel kell nőni a feladathoz, hogy saját önálló családot alapítunk. Gondoskodni, megteremteni, kitartani . Rengeteg döntést kell hozni és ráadásul gyorsan és következetesen. 

Amikor egy párkapcsolatban csak ketten vannak azaz a nő és a férfi.

Kevesen tudják azt ,hogy amikor elindul egy kapcsolat akkor hozza mind a két fél a szüleit is. Persze nem a fizikai síkon, de a habitusaikat, csípőből jövő válaszukat is. Tehát amit láttak , tanultak. Ez is rizikófaktor, tessék csak megfigyelni? (hallottátok már a másik szájából, hogy olyan vagy mint pl. anyád) Tehát figyeld magad!! 

                                                           *************************************************

Meg kell tartani a közelség az együtt töltött  és az egymástól  távol töltött idő egyensúlyát. Amíg ezt sikerül fenntartani, akkor egy igazán jól működő  kapcsolat. Nyilván mindenki magának szabja meg mennyi is az annyi, tehát valaki többet szeretne tölteni a másikkal míg a másik nem. Ebből is adódhatnak konfliktusok. Beszéljétek meg. A szoros idő beosztás ekkor -akkor tudok a rendelkezésedre állni, mert a beosztásom ilyen vagy olyan. Nehéz megmondani, hogy ez mennyire roncsolja a párkapcsolatot.  Véleményem szerint hosszútávon nem fenntartható. Törekedni kell a minőségi együtt töltött időre! Azok a pillanatok az egyik alappillére  a kapcsolatnak.

                                                                *******************************************************

Maradj meg Nőnek és maradj meg Férfinak

Egy gyermek születése után már a párok egymást is apának illetve anyának szólítják. Vajon hová vezethet? Elveszítünk   valamit magunkból! Ne tegyük!

                                                               *****************************************************

Humor , a humor legyen őszinte és tényleg vicces. Tegyük félre az ironikus és cinikus megjegyzéseket amiket humorosnak gondolnánk, de a másik kárára tesszük Nem vicces és megbántjuk vele a másikat!

                                                                 *****************************************************

A konfliktus és a válság kezelése

Sarkalatos pont. Képzeljük el, hogy egy régi házara új tetőt teszünk , mert beázik. Szóval lehet ezt boncolgatni és más oldalról is megközelíteni. De talán a lényegét értitek. Ha nincs meg az egyensúly, nincs biztos alap-  bázis akkor nyilván ,nagy lesz a baj. Nagyobb a beázásnál. Elveszíthetünk mindent. 

                                                                   ************************************************

Szexualitás

Óvjuk meg az intim időt. Sok félék lehetünk, de a párkapcsolat lényege a harmónia megtartása. Hogyan lehetne ezt kötelezővé tenni? Házastársi kötelezettségnek tekinteni? Ezt nem lehet úgy kezelni, hogy szombaton mindig tésztát eszünk, ha értitek.

                                                                    *************************************************

A kapcsolat fejlődik illetve a benne élők változásban vannak. Lelki fejlődésünk alakul. A miértekre keressük a válaszokat, ebből adódhat , hogy  az egyik fél s a másik is halad a saját fejlődési ciklusán. Ha egy irányba néznek  az arcok és nem egymással szembe akkor van esély az együtt haladásra. Az élet több ciklusban halad. Ennek több féle megközelítése van. Lehet asztrológiai vagy a szülői mintát követve és még számtalan.  A  fejlődés akkor valódi  ha  nem más mintákat követve haladunk. Ha eljut idáig ebbe a fázisba a kapcsolat ,amikor ezeket felismerik ezeket a helyzeteket a különbözéseket megélik a szereplők akkor, szokott megtörténni, hogy X év után elválnak. Ezért fontos a beszélgetés az évek során. Tervezni és együtt fejlődni a cél. A mutogatás a Te miattad vagy ez vagy az miatt, az egy nagyon alacsony EQ szintre  utalhat. Beáldoztam az életem kijelentés, pedig szintén az a kategória.

                             Azzá válsz amire a legtöbbször gondolsz!

A kudarc és a boldogtalanság legfőbb oka, hogy azt, amit a legjobban akarunk, elcseréljük arra, amit most akarunk.

Zig Ziglar

MerieN

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.