Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A holisztikus rend fogalma

Holisztikus egészség 

Holisztikus egészség: 1, a teljességre, az egészre törekvő; 2, az a gyógyítási mód, melynél figyelembe veszik a beteg értelmi, fizikai és szociális állapotát is. (forrás: idegen szavak gyűjteménye).
Testi-lelki-szellemi  jól léti egyensúlyra kell  törekednünk,egészségünk megőrzéséhez. Manapság nehéz megtartani,hiszen nem helyezünk elég hangsúlyt a mentális egészségünkre. Illetve nagyban hozzájárul az életmódunk, szemléletünk. Befolyásoló tényező még : mások véleménye.
 

Ha fizikai fájdalmat érzünk, elmegyünk az orvoshoz vagy hamarabb nyúlunk egy fájdalomcsillapítóhoz.Mely egy tüneti kezelést eredményez ,ergo elmúlik a fájdalmunk,de annak az okát nem tártuk fel.  pl. egy fájdalomcsillapító hatása: megszünteti a kapcsolatot a fájdalomérző receptorral.  Lelki problémák esetén,hamarabb beveszünk egy nyugtatót,mellyel ugyan alszunk,de ezzel egy kémia "mérget" viszünk a szervezetünkbe. 
Itt a lehetőség elkezdeni:
Ez év február 17-április 3 közötti időszak, a nagybőjt.   
Nagyböjt : a keresztény közösségekben a húsvét előtti negyven napos előkészületi, bűnbánati időszak. Lényege húsvétra, Jézus Krisztus feltámadásának ünnepére való felkészülés a hitben való elmélyülés, a kiengesztelődés és a lemondás révén. A vallásos gyakorlat középpontjában ebben az időszakban a bűnbánat, a megtisztulás, az áldozatvállalás és a könyörgés áll, kifejezve az ember Isten iránti szeretetét. A nagyböjt lelkületének része az ima és a szegények megsegítése is. (forrás: wikipédia)      
Mégis mit tehetünk az egyensúly eléréséhez? 

A húsvéti ünnepeket megelőző 40 nap ,teljesen megfelel egy holisztikus szemléletű tisztítással.
Komfortunk eléréséhez először a tisztítás kapcsolódik. Hisz a környezetünket is tisztán tartjuk.

A ház körül , a házban és önmagunk is. Takarítás történhet  kívül és belül. 

 

Fizikai testünk tehermentesítéséresilhouette-2208079_1280.png mellőzni szükséges a szilárd ételeket,ajánlatos egy  3-4 napos léböjt  kúra. Kizárólag gyógyteákat, friss zöldség-, gyümölcsleveket és szűrt zöldségleveseket,  Pi-vizet fogyasztunk.  Így a felgyülemlett salakanyagokat ,méreganyagokat  eltávolítjuk. 
Az ülőmunkát végzőknek,nagyobb mozgásra lehet szükségük. Azoknak szükséges napi mozgás. Ami lehet egy rendszeresen beiktatott séta. Vagy hétvégi kirándulás (lsd. különleges és rejtélyes hely Magyarországon)
A böjt legfontosabb része a lelki és szellemi megtisztulás. Ki vagyok én? Ez az első lépés az önmegismeréshez és a lélek megismeréséhez vezető úton.Ehhez elengedhetetlenül fontos visszavonulva, önmagunkra, befelé figyelve odaadással, teljes átéléssel megélni a jelen pillanatot. Ezen érzések, energiák megismerése és beépítése a mindennapokba hozzásegít a lelki egészség megőrzéséhez.

Mire kell ügyelnünk tudati,  szellemi-lelki síkon:
A szellemi  mező és a fizikai test szinkronicitásban működik.  A kimondott szónak nagy hatása van az értelmi fejlődésre. A gondolkodás nem más mint mágia. Gondolatainknak van teremtő,gyógyító vagy roncsoló ereje. A betegségek valahol a gondolatokban kezdődnek.  "Ne fesd az ördögöt a falra,mert megjelenik" tartja a mondás. Semmi sem történik úgy,hogy előtte ne gondoltunk volna rá. Tehát nagyon fontos szűrni a gondolatok minőségét. A kimondott szó erejét, magunk előtt tartva. Figyelmen kívül kell hagyni mások bántó magatartását. Amikor ilyet tesz valaki,egyértelmű hogy saját magát is bántja ezzel. Hisz mérgező, gondolatokat teremt s valószínű,hogy ezért nem boldogul az életben. Miért ajánlatos figyelmen kívül hagyni? Saját életünket nem rendelhetjük alá az ilyen magatartásnak. Nem válhatunk olyanná mint ők, maguk. S ez igen nagy önkontrollt kíván. Hisz miért bántanánk magunkat.

Különleges és rejtélyes hely Magyarországon
Feltöltődésre ad lehetőséget,már maga a friss levegő. Ha ezt megspékeljük egy gyönyörű látvánnyal csak tovább fokozzuk . Magyarországon sok olyan különleges és rejtélyes hely található,azok számára ,akik nyitottak az energiagyógyászat illetve a holisztikus szemlélet rejtelmeire.
Nincs tudományosan alátámasztva, csak hisznek benne és működik . Ősidők óta létező energiavonalak találkozási pontjai rejtélyes gyógyulásokat idéztek elő.

Néhány tipp kiránduláshoz.

1.Ferenczy-szikla, Pilis

Sokan úgy tartják, hogy a Föld szívcsakrája a Rám-hegyen található, még pontosabban a Ferenczy-sziklánál, ezért gyógyulnak, erősödnek meg és töltődnek meg energiával itt a látogatók (maga a dalai láma nem osztja ezt a nézetet). Tény azonban, hogy akik már jártak erre, szívdobogtató, bizsergető érzést tapasztaltak, amit a szikla energiájának tulajdonítanak. Úgy vélik, hogy itt van a bolygónkat behálózó energiavonalak csomópontja, és a pozitív energia jelenlétének egyik fontos bizonyítéka a környező élő világ gazdagsága és vitalitása. (Forrás: internet)

2.Gyógyító kőfejek, Esztergom

A vízivárosi Erzsébet Parkban találhatjuk a három hányattatott sorsú kőfejet, a város egyik zarándokhelyét. Eredetileg az esztergomi bazilikát díszítő, 9 hatalmas szoboralak (Szent István, Szent László, négy evangélista és három angyal) része voltak, de a 19. században készült műalkotás (Marco Casagrande olasz szobrász műve) olyan rossz minőségű kőanyagból készült, hogy az időjárás viszontagságait egy idő után nem állta. Így az omlásveszély miatt leemelték a főszékesegyház épületéről, a kincstárba kerültek, kivéve a három fejet, amit a Prímási Palota kerítésébe építettek be. Nem ismeretes, hogy mikortól terjedt el a nézet, miszerint gyógyító hatással rendelkeznek, de volt idő, amikor sorok kígyóztak előttük, és most is mécsesek, virágok díszítik őket. Sőt valaki még a kúra pontosan, szigorúan betartandó szabályait is megalkotta.(forrás: internet)

3. Ördögszikla, Pilisszentiván

Pozitív kisugárzást kibocsátó, fájdalom-és gyulladáscsillapító, harmonizáló és gyógyító helynek tartják a Pilisben található Ördögsziklát is, ami az elterjedt vélekedés szerint három méteres körzetben a leghatásosabb. Erejét a mélyben húzódó Szent György-vonalak (más néven: sárkányvonalak, Ley-vonalak) kereszteződésével magyarázzák. (forrás: internet)

Különlegesség:

Attila-domb, Tápiószentmárton

A legenda szerint egykor itt állt Attila hun király fából készült palotája, és tény, hogy a szkíta Aranyszarvast a közelben találták meg. A dombon általános vélekedés szerint elektromágneses és radioaktív erőterek alakultak ki, melyek következményeként melegséget, hidegséget érezhetünk vagy éppen testünk bármely pontján bizsergést, és bizony szédülés is előfordulhat. A betegség tünetei az itt tartózkodás alatt felerősödhetnek, ezek azonban terápiás reakciót jelenthetnek, és rendszeres látogatással megszüntethetők. A gyógyító erőt egy beteg lónál tapasztalták először: már lemondtak róla, és egy elkerített részre vitték, ahonnan egészségesen, felerősödve került elő. A világhírű Kincsem is itt született, és itt volt a kifutója is.(Forrás: internet)


Tavasz közeledtével megkapjuk azt a segítő energiát,amivel közelebb kerülhetünk a holisztikus jól létre.

Mint mindenért az életben, ezért is meg kell dolgozni!
 

A lelki egészségnek két kritériuma van: képesség a munkára és képesség a szeretetre.
Sigmund Freud

MerieN  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.